top of page

Tor Arne Aarnes

Jeg heter Tor Arne Aarnes og har jobbet i Eiker Begravelsesbyrå siden høsten 2004.

 

Siden vi er et lokalt byrå så kjenner vi de lokale tradisjonene, de lokale kirkene, og også menneskene her. Det er litt forskjell på begravelser herifra og til en by for eksempel. Man legger vekt på litt andre ting på landet enn man gjør i byen.

Vi er jo alltid i seremonirommet to timer før seremonien. For å vite at vi har alt på plass og for å føle at vi har god tid, og for at det ikke blir noe stress når det nærmer seg at familien skal komme. Da ønsker vi å ha fokus på familien, og at de skal føle ro rundt seremonien. I og med at man har denne jobben så er det jo litt spesielt når du møter de samme folka i andre sammenhenger.

Og det å møte menneskene og føle at du betyr noe for de som har mistet noen, det er jo det fine. Selv om det også er vondt for de det gjelder. Noen liker å prate om det de har gjort her hos oss, og andre later som ingenting. Og begge deler må man ha forståelse for. Det er like utfordrende for oss som jobber med det noen ganger. Du har lyst til å trøste noen som hadde det veldig vondt, og har lyst til å si noe om det, men vi skjønner at settingen ikke er den riktige.

 

Jeg opplever jo veldig mange takknemlige mennesker, og det er motivasjon i seg selv, det å føle at du gjør noe viktig for noen andre.

Aleksander Kollen på graven med gravstei
Tor Arne Aarnes tenner lys på alteret.jp
bottom of page